Dominika Cibulková prehrala v 3. kole dvojhry s Vinciovou

29.06.2013 Celý región

Wimbledon 29. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.
Štvrťfinalistka z roku 2011 prehrala ako nasadená osemnástka s jedenástkou "pavúka" Taliankou Robertou Vinciovou v dvoch setoch 1:6 a 4:6.

Slovenský tenis tak na tráve All England Clubu prišiel aj o posledné želiezko v singli. Cibulková "nepomstila" krajanku Janu Čepelovú, ktorá skončila v 2. kole práve na rakete Vinciovej. Po sobotňajšom dueli prehráva s Taliankou vo vzájomnej bilancii 2:5. Z Wimbledonu si odnáša prémiu 63.000 libier a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme stratila podanie a Vinciová si po potvrdení brejku vybudovala náskok 3:0. Talianka hrala variabilne, striedala dlhé údery s krátkymi a robila Slovenke veľké problémy bekhendovými slajzami. Cibulková sa snažila hrať agresívne, no priveľa kazila. V šiestom geme opäť zaváhala na podaní a prvý set sa stal jasne korisťou Vinciovej, ktorá sa dopustila iba jedinej nevynútenej chyby.

Talianska tenistka Roberta Vinciová (vpravo) podáva ruku Slovenke Dominike Cibulkovej po výhre 6:1 a 6:4 v 3. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 29. júna 2013. Foto: TASR/AP


Na začiatku druhého dejstva chytila Vinciová menšiu krízu, stratila úderovú istotu a Cibulková sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. V ďalších minútach však otočila Talianka na 3:2 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 5:4 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.


ženy - dvojhra - 3. kolo:

Roberta Vinciová (11-Tal.) - Dominika CIBULKOVÁ (18-SR) 6:1, 6:4
 

Vyberte región